måndag 17 augusti 2009

Slut på sommarlovet...


Idag var det slut på Benjis sommarlov och "skolan" började på nytt. Vädergudarna är fortfarande inte på vår sida och ännu en gång åkte regnstället på, dock inte samma genomvåta resultat denna gången.

För första gången sedan Benji lämnade Paradistollarn så träffade han en annan Tollare och han blev hysteriskt glad! Maja heter den nya kompisen och är 15 månader gammal. Dom första 10 minuterna var det full fokus på Maja, han satt verkligen och stirrade på henne.

På något konstigt sätt så verkar vissa hundar ha förmågan att känna igen sin egen ras. Zanto kan fortfarande, efter 4 år, reagera med stor glädje när vi möter en Golden. Ett beteende som inte alls känns igen när vi möter andra raser. Någon som har liknande erfarenheter?

Efter den inledande glädjechocken så lyckades Matte lugna ner honom igen lagom i tid till träningen skulle börja.

Repetition från valpkursen blandat med nya övningar som hundmöte, inkallning med störning och koppelträning med störning stod på schemat.

Nu sover lillkillen gott... Välförtjänt!





1 kommentar:

  1. Hej på er!
    Visst känner jag igen beteendet Fabian har oxå alltid reagerat mycket mera när han träffar en "rasfrände". Man ser det på hela kroppsspråket på långt håll.
    Ha de bra o lycka till med Benjis träning!
    /Viveca Fabian & Ida

    SvaraRadera