onsdag 26 maj 2010

Otäck kväll...


Ikväll har det varit en otäck kväll på Fältgatan.

Husse hade precis kommit ut till golfklubben när Matte ringde och berättade att Benji drabbats av någon form av "anfall". Han yrade runt i trädgården, var inte kontaktbar, tuggade fradga och skällde konstant. Under tiden som Husse körde hem hade Matte fått med sig Benji in i huset där han sprungit och gömt sig under sängen där han låg och morrade så fort någon närmade sig. När Husse kom hem hade han lugnat ner sig något men var fortfarande helt förvirrad och visade beteende som vi aldrig sett innan. Han sprang upp och ner i trappan, hoppade upp och ner i sängen, sprang på saker, kissade ner sig och verkade inte känna igen oss. Husse bar ner Benji i badrummet där det var svalt och skönt, det blev även en kall dusch. Efter cirka 20 minuter kom den "vanliga" Benji tillbaka.

Nu var Benji jättetrött, men sig själv igen. Vi gick ut på kisserunda, åt kvällsmat och skulle precis slå oss till ro i soffan när det var tid igen. Helt oväntat och till synes utan anledning så inträffade samma sak igen. Helt förvirrad, tuggade fradga och icke kontaktbar. Denna gången stängde vi in oss i sovrummet, stängde dörren och rullade ner gardinerna. Denna gången hämtade han sig något fortare.

En gång är illa nog, två gånger... då är man riktigt orolig!! Volvon körde fort på E6an till djursjukhuset i Lund (som för övrigt måste ha världens mest fantastiska personal!!). I väntrummet var Benji på god väg att "gå igång" på nytt, men vi lyckades få honom lugn i tid.

Väl inne hos veterinären var Benji sitt vanlig jag igen. Det kändes och klämdes, men det fanns inga fysiska tecken på sjukdom. Det togs massor av blodprov för att se eventuellt tecken på epilepsi eller andra neurologiska sjukdomar. Enligt Benji var mer otäckt att raka benet än själva sticket... :-) Vi får provsvar på imorgon (torsdag).

Till sist fick Benji äta en rejäl dos kol, om det skulle vara så att han har ätit något som förgiftad honom. Kolen blandades ut med burkmat av kyckling så Benji var jättelycklig!

Nu är vi hemma igen och lilla vovven sover gott i sin säng utan några tendenser på nya "anfall".

Uppdatering kommer imorgon!


1 kommentar:

  1. Usch vad otäckt!! Kan hundar få feberkramper?? Låter skrämmande likt förutom att han blev stirrig och Lowa alldeles slap. MEn annars med saliv, okontaktbarhet m.m. så låter det lika.
    Hoppas att provsvaren är positiva. Ni får skriva när ni vet!!

    Lowa frågade ikväll om hundarna kommer med på lördag?? Dom är välkomna om ni vill iaf.

    Kram till er från Väthusvägen

    SvaraRadera