fredag 28 maj 2010

Rapport från veterinären...


Hemma från doktorn...

Många fler blodprover, röntgenbilder och teorier, men väldigt lite fakta.

Lite fakta att ta på finns det dock. Efter att analyserat onsdagens prover så hade man konstaterat att Benji hade en förhöjd nivå av vita blodkroppar, vilket i sin tur kan vara tecken på infektion. Det som talar emot infektionsteorin är att han inte har någon feber.

Benji hade även förhöjt blodsocker, vilket vi däremot inte kan dra någon slutsats av eftersom han hade ätit kvällsmat bara en timme innan provet togs

Man tog nya prover för att skicka vidare till ett exernt lab för närmare analys, det finns en lmisstanke om hjärnhinneinflammation och för att ligga längre fram än provsvaren så blev Benji redan idag insatt på antibiotika.

Om medicinen skulle få positiv effekt på Benji under helgen, så innebär det också att vi kan utesluta den mest förekommande teorin, epilepsi. Dom nya ryckningarna och spasmerna gör att veterinären lutar mer åt epilepsi. Den diagnosen är tyvärr inget som bekräftas genom blodprov, röntgen eller andra tester. Här är det istället uteslutningsmetoden som gäller, om ingenting annat fungerar så provas till slut epilepsimedicin.

En sista utväg är även att göra en magnetröntgen av skallen, något som veterinären dock var skeptiskt till eftersom det är väldigt svårt att få några klara resultat av denna.

I helgen är Benji ordinerad vila i hemmamiljö!

Självklart skriver vi här om det händer något eller om vi får nya besked...

Håll tummarna för oss!


3 kommentarer:

  1. Hej Benji, goa "lillebror".
    Hoppas att du mår bättre idag och snabbt får tillbaka din härliga energi!
    Vi är många som tänker på dig!
    Hälsa "storebror" Zanto plus husse och matte så gott:-)
    KRAMAR från oss tre på Smeden

    SvaraRadera
  2. Stackars Lille Benji, och ni oxå det finns ju inget värre än att ha ett sjukt djur som inte kan tala om vad det är för fel.
    Hoppas det ordnar sig och att ni får ett svar.
    Hälsningar från pappa Fabian med familj

    SvaraRadera
  3. Hur är det idag? Kram Lowa

    SvaraRadera